15. ZFF: Produžen rok prijave za radionicu Moj prvi scenarij

Zagreb Film Festival vas poziva da se prijavite za sudjelovanje na radionici za razvoj scenarija Moj prvi scenarij. Radionica je namijenjena filmašima koji pripremaju scenarij za svoj prvi dugometražni igrani film. Novi rok prijave je 12. srpnja 2017.

Od pristiglih prijava bit će odabrano ukupno šest sudionika/ca radionice: dvoje iz Hrvatske, četvero iz Europe, uključujući sudionike/ce iz novih članica potprograma Media (Albanija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Srbija, Makedonija i Turska). Radionica će se održati tijekom 15. izdanja Zagreb Film Festivala, koji se ove godine održava od 11. do 19. studenog 2017., u trajanju od 5 dana.

Cilj je radionice pomoći mladim scenaristima u izradi scenarija za prvi dugometražni igrani film, uz vodstvo dvojice “script doctora”, iskusnih scenarista i/ili redatelja. Uz intenzivan program praktičnoga rada s naglaskom na grupnom radu i na rješavanju problematičnih dijelova, u opuštenoj radnoj atmosferi mladim će se kolegama nastojati pomoći da što uspješnije dovrše svoje scenarističke radove.

Radionica je besplatna za sve polaznike. Stranim polaznicima bit će osiguran smještaj i putni troškovi. Zainteresirani kandidati trebaju poslati prijavu koja će uključivati:
1. kratak životopis s osobnim podacima
2. sinopsis
3. scenarij ili treatment + minimalno 3 razrađene scene

Kandidati iz drugih država svoje prijave šalju na engleskom jeziku. Projekti iz Hrvatske mogu se prijaviti na hrvatskom jeziku, no u slučaju odabira, autori projekta trebaju pripremiti engleski prijevod do početka listopada.

Rok prijave: 12. srpnja 2017.

Prijave slati na e-mail: inja@zagrebfilmfestival.com
Rezultati natječaja bit će objavljeni krajem rujna 2017. godine.

Radionica Moj prvi scenarij prvi je put predstavljena u sklopu programa Industrija koji okuplja praktične i edukativne sadržaje, na jubilarnom 10. Zagreb Film Festivalu 2012. godine, i otad je sastavni dio repertoara Industrije. Radionicu suorganiziraju ZFF i Društvo hrvatskih filmskih redatelja (DHFR), s ciljem praktične potpore mladim filmskim profesionalcima kroz intenzivni aktivni individualni rad na vlastitom scenarističkom projektu pod mentorskom palicom iskusnih scenarista, te na što direktniji i konkretniji način podržati njihove debitantske dugometražne filmske projekte.

Kroz prethodnih pet izdanja radionice sudjelovalo je ukupno 30 projekta iz različitih europskih država (Italija, Velika Britanija, Francuska, Češka, Rumunjska, Mađarska, Gruzija, Litva i dr.), od čega 11 hrvatskih autora/ica s projektima koji su na sigurnom putu prema realizaciji. Sredstvima HAVC-a za poticanje proizvodnje audiovizualnih djela podržana su tri projekta: “Zbornica” Sonje Tarokić u većinskoj hrvatskoj produkciji, te “Teret” Ognjena Glavonića i “Žaba” Elmira Jukića u manjinskoj hrvatskoj produkciji.

Generalni sponzor

Pokrovitelj nagrada

Sponzori

Medijski partneri

INDUSTRY medijski partneri

Partneri

Prijatelji festivala