ŽIRI

DUGOMETRAŽNI IGRANI FILM

Lana Barić - glumica

Rođena 1979. godine u Splitu. Na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu diplomirala je glumu 2005. godine u klasi profesora Aleksandra Jevđevića i profesora Senada Bašića. Godine 2011. angažirana je u Dramu Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu. Promovirana je u prvakinju Drame 2016. godine. Ostvarila je zapažene uloge u brojnim predstavama, filmovima i serijama, a dobitnica je i Zlatne arene za najbolju sporednu žensku ulogu na Pulskom filmskom festivalu za ulogu u filmu Lukasa Nole Šuti, 2013.

DUGOMETRAŽNI IGRANI FILM

Peter Brosens - producent, redatelj

Nezavisni producent i redatelj. Njegovi su filmovi gostovali na više od 350 festivala, osvojivši 75 nagrada, uključujući i najviša priznanja za igrane i dokumentarne filmove. Peter Brosens i Jessica Woodworth vode Bo Films, nezavisnu belgijsku produkcijsku kuću. Zajedno su režirali nekoliko nagrađivanih igranih filmova, uključujući Khadak (2006.) koji je osvojio Lava budućnosti u Veneciji te je prikazan na ZFF-u 2015. godine. Njegov najnoviji film, Kralj Belgijanaca, prikazan je na prošlogodišnjem Zagreb Film Festivalu.

DUGOMETRAŽNI IGRANI FILM

Peter Rommel - producent

Rođen 1956. u Stuttgartu. U Berlinu je 1993. osnovao Peter Rommel Productions (sadašnji Rommel Film). Najpoznatiji je po svojim nagrađivanim suradnjama s Andreasom Dresenom. Producent je Dresenova filma Zaustavljeni, koji je premijerno prikazan na Filmskom festivalu u Cannesu gdje je osvojio glavnu nagradu u programu Un Certain Regard. Peter je 2017. osvojio Nagradu za životno djelo na Festivalu Max Ophüls. Viši je predavač na Njemačkoj akademiji za film i televiziju Berlin (DFFB).

KRATKOMETRAŽNI IGRANI FILM I KOCKICE

Saša Ban - redatelj

 

Rođen 1978. godine u Zagrebu. Po struci je redatelj te profesor filozofije i komparativne književnosti. Snima dokumentarne emisije za Hrvatsku radioteleviziju, namjenske, kratke igrane i dokumentarne filmove. Njegov film Mliječni zub nagrađen je Zlatnim kolicima za najbolji hrvatski film, u programu Kockice, na ZFF-u 2016.

KRATKOMETRAŽNI IGRANI FILM I KOCKICE

Cătălin Cristuțiu - montažer

 

Poznat po svojem radu na filmovima California Dreamin’ (2007.) Cristiana Nemescua, koji je osvojio nagradu Izvjestan pogled, Ako mi se fućka, fućkam (2010.) Floriana Serbana, koji je osvojio Srebrnog medvjeda na Berlinaleu, te Bravo! (2015.) Radua Judea, koji je osvojio Srebrnog medvjeda za režiju, a prikazan je i na Zagreb Film Festivalu 2016. Cătălin Cristuțiu dobitnik je nagrade za najbolju montažu Udruženja rumunjskih filmskih stvaratelja za film Ako mi se fućka, fućkam.

KRATKOMETRAŽNI IGRANI FILM I KOCKICE

Alejo Franzetti - redatelj, selektor programa Berlinale Shorts

 

Argentinski filmaš s berlinskom adresom. Član je Berlinaleovog selekcijskog odbora za kratkometražni film. Rođen je 1985. u Buenos Airesu gdje je studirao film na Universidad del Cine (FUC). U sklopu studija snimio je nekoliko kratkih, kao i svoj prvi dugometražni film. Bio je pomoćni redatelj Matíasu Piñeiru, Manuelu Ferrari i Jazmín López, među ostalima. Od 2012. godine živi u Berlinu. Njegov prvi film nastao u Njemačkoj, Panke, premijerno je prikazan 2016.

PONOVNO S NAMA

Tamara Babun - producentica (HRUP)

 

Rođena 1985. u Zagrebu. Diplomirala produkciju na Akademiji dramske umjetnosti. Od 2006. radi na filmskim i TV projektima. Od 2011. do 2015. godine bila je producentica programa ZagrebDox Pro. Od 2012. do 2016. godine radila je u Factumu na mjestu izvršne producentice, sudjelujući u realizaciji desetak dokumentarnih filmova. Godine 2017. zajedno s dramaturginjom Ronom Žulj osnovala je produkcijsku kuću Wolfgang&Dolly. Članica je Hrvatske udruge producenata i Hrvatskog društva filmskih djelatnika.

PONOVNO S NAMA

Čejen Černić - redateljica (DHFR)

 

Rođena 1982. u Osijeku. Diplomirala je filmsku i TV režiju na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Posljednjih deset godina radi kao asistentica redatelja na dugometražnim i kratkometražnim igranim filmovima, animiranim filmovima, serijama. Njezin prvi animirani film Cura koja je voljela bajke (2013.) prikazan je na brojnim festivalima. Za svoj dugometražni prvijenac Uzbuna na Zelenom vrhu osvojila je u Puli Brezu na najboljeg debitanta.

PONOVNO S NAMA

Damir Markovina - glumac, scenarist (HDFD)

 

Rođen 1973. u Beogradu. Osnovnu i srednju školu završava u Mostaru. Diplomirao je glumu na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu 2000. Član ansambla Drame HNK Zagreb od 2002. do danas. Sudjeluje u stvaranju više TV serija i filmova, kao glumac, pridruženi producent i scenarist. Član je HDFD-a i SPID-a. Dobitnik nagrade Marin Držić za dramu Paščad.

PLUS

Kiša Bizović Grgas

Ljubav prema filmu razvili su joj roditelji koji su je od malih nogu vodili u kino. Kino je obožavala dok još nije znala ni dobro čitati, pa se jasno sjeća kako joj je tata potiho prevodio filmove koji nisu bili sinkronizirani. Književnost i film najdraže su joj stvari na svijetu te je uvijek u procesu smišljanja i zapisivanja ideja za scenarije.

PLUS

Jan Kožić

Iza sebe ima 2 filma: 272 i Luzer. Član je školske filmske grupe, a njegove fotografije objavljivane su u školskom časopisu. U slobodno vrijeme gleda filmove, piše analize filmova i čita knjige vezane uz film.

PLUS

Eva Magdić Govedarica

Kada su je u vrtiću pitali što će biti kada odraste, odgovorila je „Vilinska princeza“. Kada su joj isto pitanje postavili u prvom razredu, odgovorila je „frizerka“. Kada su je to isto pitali u petom razredu, odgovor je bio „redateljica“. Bavi se filmom, novinarstvom, fotografijom, haiku poezijom, slikarstvom, modelarstvom, a malo i glazbom.

PLUS

Dominik Rački

Radi kratke narativne filmove sa svojim prijateljima. Piše analize, kritike, razgovara o filmovima, radi vlastite filmove te kroz iskustvo puno uči o umjestnosti kojom se jednog dana želi baviti.

PLUS

Tamara Ramadi

Od petog razreda osnovne škole voli montirati i smišljati filmove, svake praznike pohađa nastavu filmske umjetnosti u Tuškancu od koje ima pet diploma. Do sada je poslala četiri filma na Four River Film Festival i dječju reviju mlađeži, a često ju se može naći u kinu.

Generalni sponzor

Pokrovitelj nagrada

Sponzori

Medijski partneri

INDUSTRY medijski partneri

Partneri

Prijatelji festivala