“Centar mog svijeta”: Njemačka queer romansa za mlade

Iz jedne od Velikih 5 kinematografija dolazi nam njemačka mladenačka drama Centar mog svijeta nastala po istoimenom bestselleru njemačkog tjednika Der Spiegel.

Nakon povratka kući iz ljetnog kampa, 17-godišnji Phil primjećuje da se odnos između njegove emotivne majke i, odjednom distanciranije, sestre blizanke nepovratno promijenio. Bježeći od konflikta, posljednje dane ljeta provodi u društvu ružičastokose prijateljice Kat ni ne sluteći da će uskoro i njihova veza postati ugrožena. U školu dolazi i novi učenik Nicholas koji će Philu povrh svih problema, zadati i slatke ljubavne muke.

Vrckavo ostvarenje redatelja Jakob M. Erwa topla je priča o sazrijevanju, ljubavi i ulasku u život odraslih ispričana kroz paletu šarolike, mlade glumačke postave. Baš kao tinejdžerski život, film je živahni kaos različitih tema i osjećaja koji iza sebe ostavlja nasmiješenu publiku.

Centar mog svijeta donosimo u suradnji s Goethe Institutom, a film ne propustite ga večeras u 21:00 (MSU) te sutra, u subotu u 17:00 (kino Tuškanac).

Generalni sponzor

Pokrovitelj nagrada

Sponzori

Medijski partneri

INDUSTRY medijski partneri

Partneri

Prijatelji festivala