Masterclass: Spencer Hunt

AR/VR: U potrazi za pričama budućnosti

13.11. | PONEDJELJAK | 16:00 | F22
Frankopanska ulica 22
otvoreno za javnost

Savez scenarista i pisaca izvedbenih djela (SPID) u suradnji sa Zagreb Film Festivalom donosi vam prvi u nizu događaja u sklopu nedavno pokrenute platforme SPID Story+Tech koja povezuje scenaristiku i pripovijedanje općenito s najsuvremenijim tehnološkim trendovima. Masterclass će započeti otkrivanjem kako će AR (augmented reality – proširena stvarnost) promijeniti način na koji percipiramo naš svijet, a završit će raspravom o dizajniranju interaktivnih, razgranatih priča koje koriste komponente umjetne inteligencije. Kako će AR i VR (virtual reality – virtualna stvarnost) promijeniti postulate klasične scenaristike? Kakav interaktivni sadržaj traže urednici, producenti i festivali? Koje će nam nove horizonte otkriti budućnost pripovijedanja? Masterclass će moderirati Jasmina Kallay.

predavač

Spencer Hunt

Spencer Hunt bavi se kreativnim i strateškim pothvatima na području fokusirane interaktivne zabave. U protekle dvije godine zaslužan je za pokretanje interaktivnog odjela u Skydance Media (tvrtki u čije se naslove ubrajaju Zvjezdane staze, Terminator 5, Nemoguća misija) koji radi na razvoju i lansiranju revolucionarnih VR igara. Kao potpredsjednik odjela za digitalnu zabavu u Paramount Pictures nadzirao je adaptaciju i objavljivanje filmskih blockbustera za igre i aplikacije. Prije toga radio je na visokim položajima u tvrtkama Discovery Communications i Sony Pictures, kao i u nekoliko novoosnovanih tvrtki. Spencer je član Američke filmske akademije, Američke udruge producenata i IGDA.

moderatorica

Jasmina Kallay

Dr. sc. Jasmina Kallay je scenaristica, spisateljica i stručnjakinja za transmediju. Magistrirala je scenaristiku na Nacionalnoj filmskoj školi u Dublinu, a doktorirala u području interaktivne scenaristike na Sveučilištu u Dublinu. Njezin roman za mlade, Beat Girl, adaptiran je 2012. u dugometražni film i TV seriju koja je 2013. nominirana za Emmyja. Umjetnička je savjetnica za Kreativnu Europu (Potprogram MEDIA) za film, TV i videoigre, a radi i kao script doctor. Godine 2015. objavila je Napiši scenarij (HFS/Palunko), prvi scenaristički priručnik na hrvatskom jeziku. Jedna je od osnivačica Saveza scenarista i pisaca izvedbenih djela (SPID), u kojemu je i članica Upravnog odbora.

Generalni sponzor

Pokrovitelj nagrada

Sponzori

Medijski partneri

INDUSTRY medijski partneri

Partneri

Prijatelji festivala