Pitching forum Industrije Mladost!

17.11. | PETAK | 11:00 | F22
Frankopanska 22
otvoreno za javnost

U suradnji programa Industrija Zagreb Film Festivala i šest filmskih akademija naše regije – Akademija dramske umjetnosti Zagreb, Akademija scenskih umjetnosti Sarajevo, Fakultet dramskih umetnosti Beograd, Akademija za gledališče, radio, film in televizijo Ljubljana, Fakultet dramskih umjetnosti Cetinje i Fakultet dramskih umjetnosti Skopje, odabrano je 12 studenata te njihovih 6 projekata koji će uz edukativni program Industrija otvoren za javnost pohađati i pripremne radionice na kojima će razvijati svoje kratke igrane filmove. Radionice će se baviti financijskim odnosno koprodukcijskim mogućnostima projekata u suradnji s francuskim producentom Stéphaneom Guéninom s francuske škole ENS Louis-Lumière te pripremom pitchinga s Jamesom Watkinsom koji je pisao i pakirao projekte za Warner Bros, Working Title, Pathe, Film Four i BBC Films.

Program Industrija Mladost završava pitching forumom studentskih projekata na kojem će mladi scenaristi i redatelji imati priliku predstaviti svoje projekte međunarodnom panelu sastavljenom od predstavnika postprodukcijskih studija iz regije koji će najboljem projektu dodijeliti nagradu u obliku svoje usluge.

Sudionici pitchinga imat će na raspolaganju sedam minuta za predstavljanje projekta, uključujući prikazivanje najavnih isječaka i drugih vizualnih materijala, te sedam minuta za odgovaranje na pitanja.

__________________________________________________________________________

Zahvaljujemo se postprodukcijskim studijima – Fabrika, Iridium Film, Color Bureau, Teleking, Studio Nazor, Vizije što su omogućili da najbolji projekt Pitching foruma Industrija mladost! osvoji nagradu u obliku usluga ovih studija.

Članovi panela:

Ivan Zelić (Studio Nazor), Branko Linta (Color Bureau), Tomislav Vujnović (Vizije), Bojan Mastilović (Iridium Film), Bojan Hadžihalilović (Fabrika), Zoran Mihailović (Teleking)

ADU Zagreb, Hrvatska

Nikica Zdunić, Tajana Bakota

PLANET

Una saznaje da je trudna. Nosi planet. U potrazi za vlastitim identitetom, za odgovorima na samoću, nesanicu i strah odlazi na grupnu terapiju, dugo razgovara s prijateljicom i traga za partnerom. Na kraju otkriva jedini način da bude stvarno ispunjena.

FDU Beograd, Srbija

Lana Pavkov, Miloš Vučković

ŠAFARIKOVA 19

Grofica (50) i Anja (22) sjede s gostima Sergejom (35), Borisom (50) i Ivanom (25) u elegantno namještenom salonu koji se nalazi u polurazrušenoj kući. Večera je u tijeku. Grofica zaključuje kako joj je kuća u kojoj se nalaze vrlo poznata, dok isti zaključak ima i Anja. Ubrzo, Grofica shvaća da je Anja njezina kći, a da je kuća u kojoj se nalaze njihova. Sve postaje čudno kada Grofica obrati pažnju na goste, hranu i piće. Ne može shvatiti zašto su oni tu, i zašto bi ona priredila skupocjenu večeru kad je nedavno sav svoj novac potrošila. Anja i Grofica predosjećaju da će se sutra dogoditi nešto strašno. Da stvar bude gora, u kuću joj dolaze glazbenici…

AGRFT Ljubljana, Slovenija

Matic Štamcar, Špela Bajc

TRENUTAK

Roditelji se ne slažu. Nešto se zbiva iza leđa najmlađeg člana obitelji. U očima šestogodišnjeg Lina dramatični se detalji miješaju s dječačkom zbunjenošću. Nakon povratka s obiteljskog izleta s majkom i sestrom, saznat će što se dogodilo njegovom ocu. Hoće li se moći nositi s posljedicama?

FDU Skopje; Makedonija

Ibrahim Batuhan, Dragan Spasov

SUOČAVANJE

Film o djedu koji zna kada će umrijeti jer mu je davno rekla vještica. Iz financijskih se razloga odlučuje okušati u djelatnosti klađenja. Kao dio oklada, kladi se u samoubojstva i dobiva svaku okladu. Prije no što dođe njegov trenutak da umre, odlučuje sve ispričati svom sinu i daje mu adresu vještice kako bi sin nastavio njegovim stopama. Sin odlazi do vještičine adrese, no promašuje kuću i ulazi u krivu. Žena koja ondje živi odlučuje se s njim poigrati i glumi da je zaista vještica te mu daje nasumičan datum smrti. Sin smjesta odlazi provjeriti tu informaciju no ne uspijeva mu.

ASU Sarajevo, BiH

Ajla Medanhodžić, Sara Ristić

ZAGROBNI ŽIVOT

Film počinje „na kraju“, na pogrebu, gdje se Mara, starica koja živi u umirovljeničkom domu oprašta od voljene osobe i suočava s ostacima svog samotnog života, pokušavajući dati smisao mjestu gdje svi putovi završavaju.

 

FDU Cetinje, Crna Gora

Zvonimir Grujić, Jelena Šoškić

ZALAZAK

Ljeto 2014. Lazaret u Albaniji. Vlasti upadaju u mjesto i vode rat s mještanima koji brane svoje ilegalne nasade marihuane. Vlast pobjeđuje i posljedice se osjećaju u cijeloj regiji. Davor i Miloš su dva nezrela pojedinca, studenti umjetnosti i strastveni hašišari koji su pod prijetnjom ozbiljnih fizičkih ozljeda pošten dug kod svog lokalnog dilera dužni namiriti do idućeg dana.

 

Generalni sponzor

Pokrovitelj nagrada

Sponzori

Medijski partneri

INDUSTRY medijski partneri

Partneri

Prijatelji festivala