Kratki izlet

  • Igor Bezinović
  • Hrvatska
  • 2017
  • 75'
POSEBNA PROJEKCIJA

Stola je mladić u kasnim dvadesetima koji ljeto provodi u Istri tulumareći po festivalima. Jednoga dana susreće svog znanca Roka koji njega i nekolicinu ostalih poznanika nagovara da mu se pridruže u potrazi za obližnjim samostanom sa srednjovjekovnim freskama. No nakon što im se pokvari autobus, a oni se putem izgube, njihov kratki izlet prerast će u alegorijsko putovanje u nepoznato. Njihovo lutanje pitoresknim istarskim krajolikom obavijeno je atmosferom magičnog realizma, rezultirajući jednim od najosebujnijih hrvatskih suvremenih filmova. Premijerno prikazan u Rotterdamu, Kratki izlet je polučio i velik uspjeh u Puli gdje je nagrađen Velikom zlatnom arenom za najbolji film i Zlatnom arenom za oblikovanje zvuka.

Podnaslovi: EN

Igor Bezinović

Rođen u Rijeci 1983. godine. Diplomirao je filozofiju, sociologiju i komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu te filmsku i TV režiju na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Režirao je desetak kratkometražnih filmova i dugometražni dokumentarac Blokada.

Kratki izlet

Režija
Igor Bezinović
Scenarij
Igor Bezinović, Ante Zlatko Stolica, utemeljeno na romanu Antuna Šoljana Kratki izlet
Glumci
Ante Zlatko Stolica, Mladen Vujčić, Željko Beljan, Iva Ivšić, Marko Aksentijević, Martina Burulic, Josip Visković
Direktor fotografije
Danko Vučinović
Montaža
Hrvoslava Brkušić, Miro Manojlović
Producent
Igor Bezinović
Produkcija
Studio Pangolin
Festivali i nagrade
International Film Festival Rotterdam 2017; Pula Film Festival 2017 – Grand Golden Arena for Best Festival Film; Golden Arena for Best Sound Design; DOKUFEST International Documentary and Short Film Festival 2017; Andrej Tarkovski Zerkalo Film Festival 2017 – Best Director; Voice Award; European Film Festival Palić 2017 – Special Mention; Split Film Festival – International Festival of New Film 2017 – Special Mention

Ostali filmovi iz ovog programa

Generalni sponzor

Pokrovitelj nagrada

Sponzori

Medijski partneri

INDUSTRY medijski partneri

Partneri

Prijatelji festivala