Sarajevo Film Festival – izbor filmova iz programa BiH

13.11. | PONEDJELJAK | 22:00 | Dvorana Müller
Varšavska 3

Službena programska suradnja između Zagreb Film Festivala i Sarajevo Film Festivala slavi svoje peto izdanje s prigodnih pet kratkometražnih filmskih ostvarenja iz ovogodišnje bosanskohercegovačke produkcije.

Filmovi su prikazani u sklopu programa BiH koji, u suradnji sa Sarajevo Film Festivalom, vodi i organizira Udruženje filmskih radnika Bosne i Hercegovine. Zagrebačkoj publici predstavljamo kratki igrani film Igra redatelja i glumca Senada Alihodžića, te animirani film Aždaja, Ivana Ramadana. Ostala tri filma dolaze iz studentske produkcije i to s tri različite filmske škole iz Bosne i Hercegovine. S Akademije umjetnosti iz Banja Luke predstavljamo kratki dokumentarni film Satseva, Inge Kukobat. Tu je i diplomski film Čistoća Nevena Samardžića, s Akademije scenskih umjetnosti Sarajevo, koji je na ovogodišnjem Sarajevo Film Festivalu osvojio Specijalnu nagradu žirija u kategoriji bosanskohercegovačkih studentskih filmova te Srce Sarajeva za najbolji studentski film u Natjecateljskom programu. Film Lejla nizozemskog redatelja Stijna Bouma dolazi sa Sarajevske filmske akademije, a bio je prikazan u selekciji Cinéfondation ovogodišnjeg Filmskog festivala u Cannesu. Izabrani naslovi predstavljaju svu raznolikost filmskog stvaralaštva u Bosni i Hercegovini s naglaskom na novoj generaciji filmskih autora.

Od samih početaka ciljevi ove međufestivalske suradnje bili su osnaživanje regionalne promocije i poticanje regionalnog filmskog stvaralaštva te otkrivanje novih autora kratkometražnog filma, što se i nastavlja najnovijom selekcijom kratkih filmova iz BiH.

Elma Tataragić, selektorica glavnog programa Sarajevo Film Festivala

 

sarajevo_film_festival_logo

Generalni sponzor

Pokrovitelj nagrada

Sponzori

Medijski partneri

INDUSTRY medijski partneri

Partneri

Prijatelji festivala