Zaključite tjedan s odličnim filmovima

Deveti i posljednji dan festivala provest ćemo uz odlične filmove u kojima smo uživali proteklih dana. U kinu Europa u 19:00 je na rasporedu Žaba Elmira Jukića – ekranizacija kultne hrvatske kazališne drame o ratnom veteranu s PTSP-jem kojeg tumači Emir Hadžihafizbegović. Program u Europi završavamo projekcijom filma iz programa Velikih 5, Skrivena ljubav Luce Gaudagnina s početkom u 21:00. Ispunjen sanjivim talijanskim krajolikom, ovaj film o sazrijevanju i prvoj ljubavi treći je dio redateljeve svojevrsne trilogije o žudnji.

                                                                   Skrivena ljubav

U kinu Tuškanac u 19:30 gledamo društveno satiričan i tragičan Party britanske redateljice Sally Potter, a u 21:30 očekuje vas i projekcija pobjedničkog filma iz Glavnog programa – Muškarci ne plaču redatelja Alena Drljevića, intenzivnog filma o grupnoj terapiji skupine veterana triju zaraćenih vojski.

MSU zadnji dan prikazuje dva filma iz programa Ponovno s nama – u 18:30 je na rasporedu psihološki queer triler i norveški kandidat za Oscara Thelma redatelja Joachima Triera, a u 21:00 posljednji uradak Sofie Coppole Opčinjen, remake kultnog pulp trilera s jakom glumačkom postavom (Colin Farrell, Nicole Kidman, Kirsten Dunst) koji je u Cannesu nagrađen za najbolju režiju.

Generalni sponzor

Pokrovitelj nagrada

Sponzori

Medijski partneri

INDUSTRY medijski partneri

Partneri

Prijatelji festivala