Jalla! Jalla!

  • Josef Fares
  • Švedska
  • 2000.
  • 88'
  • Jalla! Jalla!

Roro i Måns zaposlenici su gradske službe za održavanje parkova i najbolji prijatelji. Neopterećeni brigama, zadovoljni su svojim životima. Roro je porijeklom iz Libanona i lud je za svojom djevojkom Šveđankom koju se pomalo boji upoznati sa svojom tradicionalnom obitelji. I baš kada odluči napraviti i taj korak, saznaje da ga čeka dogovoreni brak s mladom Libanonkom Yasmin. Måns u međuvremenu ima i vlastitih problema. Naime, ima ozbiljnih poteškoća s postizanjem erekcije, a ne pomažu mu previše ni različita kreativna pomagala kojima se okreće u strahu od odlaska liječniku. Romantični problemi dvojice junaka tek su počeli. Redatelj Josef Fares i sam je Libanonac, a zanimljivo je da dobar dio glumačke postave filma čine upravo članovi njegove obitelji: otac, majka, sestre, baka i mnogi drugi.

Podnaslovi: HR

Josef Fares

Rođen 1977. Libanonsko-švedski redatelj. 1998. godine primljen je na Dramski institut u Stockholmu, postavši tako najmlađi student ove prestižne filmske škole. Prije dugometražnog prvijenca Jalla! Jalla! s prijateljima je snimio pedesetak kratkih filmova u kojima su specijalne efekte improvizirali sami te je tako zaradio i nadimak „kralja niskobudžetnih filmova“.

Jalla! Jalla!

Režija
Josef Fares
Scenarij
Josef Fares
Glumci
Fares Fares, Torkel Petersson, Tuva Novotny, Laleh Pourkarim, Leonard Terfelt, Sofi Ahlström-Helleday, Jan Fares, Benyam Eriksson
Direktor fotografije
Aril Wretblad
Montaža
Michal Leszczylowski, Andreas Jonsson
Producent
Anna Anthony
Produkcija
Memfis Film, Film i Väst, Dramatiska Institutet
Festivali i nagrade
Bermuda International Film Festival 2001 – Jury Prize; Bratislava International Film Festival 2001 – Audience Award

Ostali filmovi iz ovog programa

Generalni sponzor

Pokrovitelj nagrada

Sponzori

Medijski partneri

INDUSTRY medijski partneri

Partneri

Prijatelji festivala