Opčinjen

  • Sofia Coppola
  • SAD
  • 2017.
  • 94'
  • The Beguiled

Remake kultnog pulp trilera Dona Siegela (Prljavi Harry, Bijeg iz Alcatraza) iz 1971. s Clintom Eastwoodom u glavnoj ulozi. Irac John McBurney (Colin Farrell) ratni je plaćenik na strani Sjevera u Američkom građanskom ratu. Teško ranjenog u šumi ga pronalazi mlada Amy i odvodi ga u ženski internat kako bi se oporavio. John je jedini muškarac u izoliranoj južnjačkoj vili te budi znatiželju religioznih djevojaka koje ondje žive. Njegova pojava na površinu izvlači potisnute strasti i kućom se počnu širiti seksualne tenzije koje John lukavo iskorištava. Kada djevojke razotkriju njegove zavodničke sklonosti, odluče ga kazniti. Film je u Cannesu nagrađen za najbolju režiju. Drugi film Sofije Coppole Izgubljeni u prijevodu prikazan je na ZFF-u 2003.

Podnaslovi: HR

Sofia Coppola

Scenaristica, producentica, redateljica. Njezin drugi film Izgubljeni u prijevodu nagrađen je Oscarom za najbolji scenarij. Za film Negdje (2010.) osvojila je Zlatnog lava u Veneciji i tako postala prva ženska američka redateljica koja je ovjenčana tom prestižnom nagradom.

Opčinjen

Režija
Sofia Coppola
Scenarij
Sofia Coppola
Glumci
Colin Farrell, Nicole Kidman, Kirsten Dunst, Elle Fanning, Oona Laurence, Angourie Rice, Addison Reicke, Wayne Peré, Emma Howard
Direktor fotografije
Philippe Le Sourd
Montaža
Sarah Flack
Producent
Roman Coppola, Sofia Coppola, Youree Henley
Produkcija
American Zoetrope
Festivali i nagrade
Cannes Film Festival 2017 – Best Director; Filmfest München 2017

Ostali filmovi iz ovog programa

Generalni sponzor

Pokrovitelj nagrada

Sponzori

Medijski partneri

INDUSTRY medijski partneri

Partneri

Prijatelji festivala