Thelma

  • Joachim Trier
  • Norveška, Švedska, Francuska, Danska
  • 2017.
  • 116'
  • Thelma

Norveški kandidat za Oscara. Nadnaravni romantični triler o Thelmi, neobičnoj bojažljivoj djevojci koja dolazi na studij u Oslo. Odgojena u strogoj religijskoj obitelji, Thelma se svake večeri čuje sa svojim roditeljima koji pokazuju uznemirujuće zanimanje za svaki detalj njezine svakodnevice. U Oslu upoznaje mladu studenticu Anju te se između njih razvije privlačnost. Istovremeno Thelmu počinju mučiti misteriozni napadaji praćeni zastrašujućim telekinetičkim moćima. Jednoga dana Anja nestaje. Joachim Trier jedan je od najpoznatijih norveških redatelja. Njegov film Oslo, 31. kolovoza prikazan je u konkurenciji 9. ZFF-a, a u programu Ponovno s nama 2015. je prikazan i Trierov hvaljeni film Glasnije od bombi.

Podnaslovi: HR, EN

Joachim Trier

Rođen u Kopenhagenu. Njegov dugometražni prvijenac Repriza nagrađen je na mnogim uglednim festivalima. Trierov drugi film Oslo, 31. kolovoza prikazan je u programu Izvjestan pogled u Cannesu, a Glasnije od bombi uvršten je u konkurenciju tog prestižnog festivala.

Thelma

Režija
Joachim Trier
Scenarij
Joachim Trier, Eskil Vogt
Glumci
Eili Harboe, Kaya Wilkins, Ellen Dorrit Petersen, Henrik Rafaelsen, Grethe Eltervag
Direktor fotografije
Jakob Ihre
Montaža
Olivier Bugge Coutte
Producent
Thomas Robsahm
Produkcija
Motlys, Film i Väst, Le Pacte, Snowglobe, Copenhagen Film Fund, Filmpool Nord, B-Reel, Don’t Look Now
Festivali i nagrade
Toronto International Film Festival 2017; Chicago International Film Festival 2017; Norwegian International Film Festival Haugesund 2017 – Norwegian Film Critics Award

Ostali filmovi iz ovog programa

Generalni sponzor

Pokrovitelj nagrada

Sponzori

Medijski partneri

INDUSTRY medijski partneri

Partneri

Prijatelji festivala