Sasvim obična obitelj

  • Jan Cvitkovič
  • Slovenija
  • 2017.
  • 95'
  • Družinica

Srednjoškolski profesor filozofije Marko i kemijska inženjerka Dunja imaju idiličan obiteljski život. Žive u prostranom stanu s dvoje djece, sinom Tarasom i kćeri Malom. Taras strastveno trenira judo, a dražesna i odvažna Mala pohađa satove baleta. Njihova topla zajednica ispunjena je ljubavlju i razumijevanjem, a i na seksualnom planu je sve kako treba. No kada zaljubljena učenica Marka optuži za seksualno zlostavljanje on ostaje bez posla. Ubrzo zatim otkaz dobiva i Dunja. Nenadani gubitak egzistencijalne sigurnosti unosi među njih razdor. Dobitnik nagrade za najbolju glumicu na Svjetskom filmskom festivalu u Montrealu. Na ZFF-u su dosad prikazana tri Cvitkovičeva ostvarenja: kratki film Srce je komad mesa i cjelovečernji filmovi Odgrobadogroba i Arheo.

Podnaslovi: HR, EN

Jan Cvitkovič

Rođen 1966. Redatelj, scenarist i arheolog. Dobitinik je Lava budućnosti na Venecijanskom festivalu za prvijenac Kruh i mlijeko. Njegov drugi dugometražni film, Odgrobadogroba, prikazan je na Festivalu u San Sebastiánu, gdje je osvojio nagradu Altadis za najboljeg novog redatelja.

Sasvim obična obitelj

Režija
Jan Cvitkovič
Scenarij
Jan Cvitkovič
Glumci
Primož Vrhovec, Irena Kovačević, Miha Košec, Ula Gulič
Direktor fotografije
Marko Brdar
Montaža
Andrija Zafranović
Producent
Andrej Štritof, Aleš Pavlin, Miroslav Mogorovič
Produkcija
Perfo, Pilon media, RTV Slovenia
Festivali i nagrade
Montreal World Film Festival 2017 – Best Actress; Festival of Slovenian Film 2017 – Best Photography, Best Original Music, Best Sound, Best Costume Design; Chicago International Film Festival 2017

Ostali filmovi iz ovog programa

Generalni sponzor

Pokrovitelj nagrada

Sponzori

Medijski partneri

INDUSTRY medijski partneri

Partneri

Prijatelji festivala