6. a

  • Peter Modestij
  • Švedska
  • 2016.
  • 61'
  • 6A

Roditelji učenika 6.a razreda dolaze na hitni sastanak kako bi riješili gorući problem. Jedine učenice prisutne na sastanku dvanaestogodišnje su Denise, Bella i Mina. Njih tri optužene su za zlostavljanje ostalih učenika, no one te optužbe odbacuju. U slijepoj želji da obrane svoju djecu, ljutiti roditelji nabacuju se međusobnim optužbama, razotkrivajući ružne strane ljudske prirode, a uskoro postaje jasno da se ni sama učiteljica možda nije dovoljno potrudila smiriti tenzije u razredu. Premijerno prikazan na festivalu u Berlinu, film 6.a bavi se pitanjima odgovornosti odraslog društva prema djeci, manjkavog školskog sustava, nedostatka autoriteta i važnosti međusobnog razumijevanja.

Podnaslovi: HR, EN

Peter Modestij

Rođen 1976. Scenarist, redatelj i glazbenik. Studirao je na Švedskom institutu za visoko TV obrazovanje (Institutet för högre TV-utbildning) nakon čega je radno iskustvo skupio stažirajući za redatelja Darrena Aronofskog. Na Filmskom festivalu u Cannesu osvojio je nagradu Media New Talent. 6. a njegov je dugometražni prvijenac.

6. a

Režija
Peter Modestij
Scenarij
Peter Modestij
Glumci
Emine Özkan, Tyra Olin, Omeya Lundqvist, Caroline Söderström, Eva Melander, Lo Kauppi, Ellen Nyman
Direktor fotografije
Lisabi Fridell
Montaža
Linda Jildmalm
Producent
Siri Hjorton Wagner, Ami Ekström, Helena Ingelsten, Charlotte Hellström, Max Hallén, Jon Mankell
Produkcija
[sic] film, Film Väst, SVT, Chimney
Festivali i nagrade
Berlin International Film Festival 2016 – Generation 14Plus; Jihlava International Documentary Film Festival 2016; Stockholm Film Festival 2016

Ostali filmovi iz ovog programa

Generalni sponzor

Pokrovitelj nagrada

Sponzori

Medijski partneri

INDUSTRY medijski partneri

Partneri

Prijatelji festivala