Lov na muhe

  • Izer Alin
  • Norveška, Makedonija
  • 2016.
  • 119'
  • Fluefangeren

Satirična drama o usponu i padu diktature smještena u prostor jedne učionice. Prvi je dan škole i upravo su završili lokalni izbori. Idealističnog učitelja Ghanija dočekuje vijest da je ostao bez posla jer nije glasao i time izrazio pripadnost pobjedničkoj stranci. Politički i etnički sukobi odražavaju se i u problematičnim odnosima među samim učenicima koji oponašaju stavove svojih roditelja. U očajničkom pokušaju da zadrži radno mjesto, Ghani učenike zaključava u učionicu kako bi ih prisilio da riješe sukob između svoja dva sela. Buran, tenzijama ispunjen dan koji slijedi prisilit će Ghanija da bira između vlastite egzistencije i osobnih uvjerenja. Film je premijerno prikazan na Međunarodnom filmskom festivalu u Torontu.

Podnaslovi: HR, EN

Izer Alin

Rođen 1982. godine u Makedoniji, a trenutačno živi u Norveškoj. Diplomirao je na NFS-u (Norwegian Film School) s filmom Čuvar planine (Å vokte fjellet) koji je osvojio brojna međunarodna priznanja, uključujući i nominaciju za studentskog Oscara. Lov na muhe njegov je prvi dugometražni film.

Lov na muhe

Režija
Izer Alin
Scenarij
Izer Alin
Glumci
Burhan Amiti, Miraxh Ameti, Hadis Aliov, Besar Amiti
Direktor fotografije
Nils Eilif Bremdal
Montaža
Izer Aliu
Producent
Khalid Maimouni
Produkcija
The End
Festivali i nagrade
Toronto International Film Festival 2016; Göteborg Film Festival 2017; Tromsø International Film Festival 2017 – Norwegian Peace Film Award

Ostali filmovi iz ovog programa

Generalni sponzor

Pokrovitelj nagrada

Sponzori

Medijski partneri

INDUSTRY medijski partneri

Partneri

Prijatelji festivala