Ljeto 1993.

  • Carla Simón
  • Španjolska
  • 2017.
  • 96'
  • Estiu 1993

Ljeto je 1993. Nakon smrti majke, koja je bolovala od AIDS-a, šestogodišnja Frida odlazi živjeti na selo s ujakom Esteveom, ujnom Margom i njihovom malenom kćeri Annom. Seoski život izazov je za Fridu. U novom domu vrijeme kao da teče drukčije, a idilična priroda koja je okružuje tajanstvena joj je i strana. Povrh svega, dobila je i malenu sestru za koju treba brinuti dok se istovremeno pokušava nositi s novim emocijama, poput ljubomore. Majčina bolest tretira se poput sramotnog biljega o kojem nitko ne priča, te Fridu muči neznanje o uzroku njezine smrti. Prije nego ljeto završi, Frida i njezina nova obitelj morat će se naučiti prilagoditi jedni drugima, i naposljetku zavoljeti. Ljeto 1993. ovogodišnji je španjolski kandidat za Oscara.

Podnaslovi: HR, EN

Carla Simón

Rođena 1986. Nakon studija na Kalifornijskom sveučilištu i Autonomnom sveučilištu u Barceloni neko je vrijeme režirala televizijske serije, a zatim se preselila u Veliku Britaniju gdje je upisala studij na renomiranom LFS-u (London Film School). 2013. godine osnovala je udrugu Young for Film! posvećenu filmskoj edukaciji djece i adolescenata.

Ljeto 1993.

Režija
Carla Simón
Scenarij
Carla Simón
Glumci
Laia Artigas, Paula Robles, Bruna Cusí, David Verdaguer, Fermi Reixacha
Direktor fotografije
Santiago Racaj
Montaža
Didac Palou, Ana Pfaff
Producent
Valérie Delpierre, Stefan Schmitz, Maria Zamora
Produkcija
Inicia Films, Avalon P.C.
Festivali i nagrade
Berlin International Film Festival 2017 – Generation Kplus – Best First Feature, Grand Prix of the Generation Kplus International Jury; Istanbul Film Festival 2017 – Special Jury Prize; London Film Festival 2017; Odessa International Film Festival 2017 – International Jury Prize for Best Film

Ostali filmovi iz ovog programa

Generalni sponzor

Pokrovitelj nagrada

Sponzori

Medijski partneri

INDUSTRY medijski partneri

Partneri

Prijatelji festivala