Vincent

  • Christophe Van Rompaey
  • Belgija, Francuska
  • 2016.
  • 121'
  • Vincent

Humoristična drama o mladom Vincentu, 17-godišnjem suicidalnom ekologu koji izluđuje svoju obitelj nastojanjima da smanji njihov utjecaj na okoliš. Sili ih da prijeđu vegetarijansku prehranu, odbija koristiti grijanje u kući i pridružuje se opskurnim aktivističkim skupinama. Kada im u posjet dođe Vincentova teta Nikki koja je uvjerena da je dječakova opsesija povezana s pretjerano brižnom majkom, on je na prevaru nagovori da ga odvede sa sobom u Francusku. Zajedno kreću na ludo putovanje tijekom kojeg će se dvojac suočiti s nizom problema i putem se bolje upoznati. Vincent će otkriti da njegova vesela teta ipak nije sretna kako se na prvi pogled čini, a Nikki će shvatiti da s Vincentom i nije tako lako izaći na kraj.

Podnaslovi: HR, EN

Christophe Van Rompaey

Rođen 1970. godine. Redateljski zanat izbrusio je na kratkim filmovima i humorističnim serijama. Njegov debitantski dugometražni film Moskva, Belgija (Aanrijding in Moscou) osvojio je tri nagrade na Tjednu kritike u Cannesu 2008. godine, nakon čega je nastavio uspješan festivalski niz, pobravši pohvale kritike.

Vincent

Režija
Christophe Van Rompaey
Scenarij
Jean-Claude van Rijckeghem
Glumci
Spencer Bogaert, Alexandra Lamy, Barbara Sarafian, Geert van Rampelberg, Frédéric Epaud, Emma Reynaert, Kimke Desart
Direktor fotografije
David Williamson
Montaža
Alain Dessauvage
Producent
Dries Phlypo, Emmanuel Giraud, Aurélie Bordier, Jean-Claude van Rijckeghem, Pierre Vinour
Produkcija
A Private View, Les Films de la Croisade, Les Enragés
Festivali i nagrade
Locarno Film Festival 2016; BUFF International Film Festival 2017; Sofia International Film Festival 2017; Pula Film Festival 2017

Ostali filmovi iz ovog programa

Generalni sponzor

Pokrovitelj nagrada

Sponzori

Medijski partneri

INDUSTRY medijski partneri

Partneri

Prijatelji festivala