Cloudboy

  • Meikeminne Clinckspoor
  • Švedska, Belgija, Norveška, Nizozemska
  • 2017.
  • 75'

12-godišnji Niilas živi s ocem otkako zna za sebe i gotovo se uopće ne sjeća svoje majke. Stoga nije nimalo sretan kada je ljeto prisiljen provesti s majkom, među Saamima, narodom na ruralnom sjeveru Švedske. Unatoč toploj dobrodošlici, Niilas se povlači u sebe i jedina koja ga uspijeva izvući iz ljušture njegova je polusestra Sunnà. Saami se bave uzgojem sobova, a kada jedan od njih nestane, Niilas se pridružuje potrazi. Postupno, on otkriva svoje korijenje i doživljava najuzbudljivije ljeto svoga života, ispunjeno pustolovinama. Smješten u očaravajuć krajolik švedskog sjevera, film istražuje odnos između čovjeka, životinja i prirode te važnost i ljepotu suživota obilježenog poštovanjem i odgovornosti prema prirodi.

Podnaslovi: HR

Meikeminne Clinckspoor

Scenaristica i redateljica. Nakon kazališne izobrazbe u Amsterdamu, upisala je studij filma na Kraljevskoj akademiji umjetnosti u Gentu (KASK). Snimila je nekoliko nagrađivanih kratkih filmova za djecu.

Cloudboy

Režija
Meikeminne Clinckspoor
Scenarij
Meikeminne Clinckspoor
Glumci
Daan Roofthooft, Ayla Gáren Audhild Nutti, Joakim Trägårdh, Sara Sommerfeld, Mikkel Gaup, Geert Van Rampelberg
Montaža
Håkan Karlsson
Producent
Katleen Goossens, Olle Wirenhed, Sabine Veenendaal
Produkcija
Bulletproof Cupid, Submarine Film, GötaFilm International, FilmPool Nord, FilmCamp
Festivali i nagrade
TIFF Kids International Film festival 2017; Kristiansand International Children's Film Festival 2017 – ECFA Award; Zlín International Film Festival for Children and Youth 2017; Zurich Film Festival 2017; Giffoni Film Festival 2017;

Ostali filmovi iz ovog programa

Generalni sponzor

Pokrovitelj nagrada

Sponzori

Medijski partneri

INDUSTRY medijski partneri

Partneri

Prijatelji festivala