Moja sestra mršavica

  • Sanna Lenken
  • Švedska, Njemačka
  • 2015.
  • 95'
  • Min lilla syster

Topla drama o poremećaju u prehrani ispričana iz perspektive 12-godišnje djevojčice začinjena dozom humora. Bucmasta, pomalo neobična Stella na pragu je puberteta i željna što prije odrasti. Uzor joj je starija sestra Katja, talentirana klizačica i obiteljska mezimica. Dok ne piše ljubavnu poeziju o Katjinom treneru Jacobu, Stella vježba svoj prvi poljubac, zabavlja se zafrkantskim telefonskim pozivima i pokušava impresionirati ostale učenike svojim sofisticiranim ukusom. No, promatrajući sestru, Stella primjećuje da se Katja ne čini sretnom kao prije – trenira satima bez prestanka, ponaša se neobično i sve manje jede. Dobitnik Kristalnog medvjeda za najbolji film u programu Generacija Kplus na Berlinaleu 2015.

Podnaslovi: HR

Sanna Lenken

Rođena u Göteborgu 1978. Autorica je nekoliko nagrađivanih kratkometražnih filmova i televizijske serije Dvostruki život (Dubbelliv). Njezin kratki film Ručak (Äta lunch) prikazan je na Berlinaleu te brojnim drugim svjetskim festivalima i također se bavi temom poremećaja u prehrani.

Moja sestra mršavica

Režija
Sanna Lenken
Scenarij
Sanna Lenken
Glumci
Rebecka Josephson, Amy Deasismont, Annika Hallin, Henrik Norlén, Maxim Mehmet, Iga Lindbom
Direktor fotografije
Moritz Schultheiß
Montaža
Hanna Lejonqvist
Producent
Annika Rogell, Ilona Schultz, Jessica Ask, Hanne Palmquist, Katharina Dufner, Olaf Grunert
Produkcija
Tangy, Fortune Cookie Film, Film i Väst, Sveriges Television, ZDF – Das kleine Fernsehspiel
Festivali i nagrade
Berlin International Film Festival 2015 – Generation Kplus – Crystal Bear for Best Film, International Jury Special Mention; Galway Fillm Fleadh 2015 – Best International First Feature; Göteborg Film Festival 2015 – Audience Award

Ostali filmovi iz ovog programa

Generalni sponzor

Pokrovitelj nagrada

Sponzori

Medijski partneri

INDUSTRY medijski partneri

Partneri

Prijatelji festivala