Parižanka

  • Léonor Serraille
  • Francuska
  • 2017
  • 97'
  • Montparnasse Bienvenüe / Jeune femme

„Nisam jako pametna, ali sam iskrena“, kaže 30-godišnja Paula po povratku u Pariz nakon dugog izbivanja. Gledatelj će uskoro otkriti da njezina percepcija same sebe i nije pretjerano pouzdana. Praznog novčanika, bez planova za budućnost i mjesta za prespavati, Paula je odlučna u jednoj stvari – započeti novi život u Parizu. Nepodnošljivo nonšalantna, Paulina omiljena metoda preživljavanja je improvizacija; i mnogo entuzijazma. No puno će stvari poći nizbrdo za slobodoumnu junakinju. Film je u programu Izvjestan pogled u Cannesu nagrađen Zlatnom kamerom. Léonor Serraille tek je druga ženska dobitnica te prestižne nagrade. Vrijedno je spomenuti i da je kreativni dio ekipe ovog filma hvaljenog zbog zaokružene, slojevite i intrigantne junakinje, gotovo u potpunosti sačinjen od ženskih autorica.

podnaslovi: HR, EN

Léonor Serraille

Francuska scenaristica i redateljica. Nakon studija scenaristike na Pariškoj filmskoj školi La Fémis, radila je kao scenaristica na raznim filmovima. Druga je ikad ženska redateljica koja je osvojila Zlatnu kameru u Cannesu (Montparnasse Bienvenüe).

Parižanka

Režija
Léonor Serraille
Scenarij
Léonor Serraille
Glumci
Laetitia Dosch, Grégoire Monsaingeon, Souleymane Seye Ndiaye, Léonie Simaga, Nathalie Richard, Erika Sainte, Lilas-Rose Gilberti-Poisot, Audrey Bonnet
Direktor fotografije
Émilie Noblet
Montaža
Clémence Carré
Producent
Sandra Da Fonseca
Produkcija
A Blue Monday Productions
Festivali i nagrade
Festival de Cannes 2017 – Un Certain Regard – Caméra d'Or

Ostali filmovi iz ovog programa

Generalni sponzor

Pokrovitelj nagrada

Sponzori

Medijski partneri

INDUSTRY medijski partneri

Partneri

Prijatelji festivala