Pop Aye

  • Kirsten Tan
  • Singapur, Tajland
  • 2017
  • 102'

Film ceste i singapurski kandidat za Oscara. Sredovječni Thana osjeća kako su ga pregazila vremena. Nekoć uvaženi arhitekt već odavno nije predmet divljenja svoje profesije, a ni odnos sa ženom nije najbolji. Kada jednog dana na ulicama ugleda ostarjelog slona, shvaća da je riječ o Pop Ayeu, starom prijatelju iz djetinjstva. U napaćenoj životinji prepoznaje srodnu dušu i odlučuje ga odvesti na putovanje ruralnim Tajlandom prema selu Lei, na obiteljsku farmu gdje su zajedno odrastali. Ovaj par otpadnika putem će doživjeti niz tragikomičnih susreta s još osebujnijim likovima. Dobitnik Posebne nagrade žirija za scenarij na Filmskom festivalu Sundance.

podnaslovi: HR, EN

Kirsten Tan

Raznovrsna filmašica čija se ostvarenja prikazuju na filmskim festivalima diljem svijeta. Istaknuta je kao nadolazeći talent u CNN-ovoj rubrici Ones to Watch, te je dobitnica brojnih međunarodnih priznanja. Pop Aye je njezin dugometražni prvijenac.

Pop Aye

Režija
Kirsten Tan
Scenarij
Kirsten Tan
Glumci
Thaneth Warakulnukroh, Bong the elephant, Penpak Sirikul, Chaiwat Khumdee, Yukontorn Sukkijja, Narong Pongpab
Direktor fotografije
Chananun Chotrungroj
Montaža
Lee Chatametikool
Producent
Lai Weijie, Deng Li, Zhang Jianbin, Huang Wenhong, Soros Sukhum
Produkcija
E&W Films, A Girl and A Gun
Festivali i nagrade
Sundance Film Festival 2017 – World Cinema Dramatic Special Jury Award; International Film Festival Rotterdam 2017 – VPRO Big Screen Award

Ostali filmovi iz ovog programa

Generalni sponzor

Pokrovitelj nagrada

Sponzori

Medijski partneri

INDUSTRY medijski partneri

Partneri

Prijatelji festivala