Žaba

  • Elmir Jukić
  • BiH, Makedonija, Srbija, Hrvatska, Slovenija
  • 2017
  • 78'
IZVAN KONKURENCIJE

Ekranizacija kultne kazališne drame hrvatskog pisca i dramaturga Dubravka Mihanovića. Zeko je ratni veteran s PTSP-om koji dane provodi na poslu u maloj brijačnici. Bliži se Bajram te on k sebi poziva brata Bracu i prijatelja Švabu s namjerom da iskoristi blagdansko raspoloženje i pokuša brata, kockara i alkoholičara, izvesti na pravi put. No Braco se odupire te dolazi do ružnog i nasilnog sukoba nakon kojeg Zeko ostaje sam, prepušten mračnim mislima. Stvari će promijeniti iznenadni dolazak Mukija, mladića koji ide od vrata do vrata i prodaje knjige. Ova komorna drama s elementima crne komedije debitantsko je ostvarenje redatelja Elmira Jukića, a ujedno i prvi film snimljen nakon sudjelovanja na radionici ZFF-a Moj prvi scenarij.

podnaslovi: EN

Elmir Jukić

Rođen 1971. u Sarajevu. Diplomirao je na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu gdje predaje režiju, a redateljsko iskustvo izbrusio je u kazalištu i na televiziji. Bio je član redakcije časopisa Sineast, za koji je i pisao. Njegov kratki film Ram za sliku moje domovine osvojio je niz festivalskih priznanja.

Žaba

Režija
Elmir Jukić
Scenarij
Pjer Žalica
Glumci
Emir Hadžihafizbegović, Aleksandar Seksan, Mirsad Tuka, Moamer Kasumović, Ilir Tafa, Vlasta Velisavljević, Mugdim Avdagić, Dragi Čevro, Nermin Omić, Alisa Čajić Drmać, Selma Alispahić, Boro Stjepanović, Sadžida Šetić, Arman Lunel
Direktor fotografije
Dejan Dimeski
Montaža
Vladimir Gojun
Producent
Ademir Kenović, Tomi Salkovski, Dimče Stojanovski, Boris T. Matić, Bojan Mastilović
Produkcija
Refresh Production, Skopje Film Studio, Living Pictures, Propeler Film, Iridium Film
Festivali i nagrade
Sarajevo Film Festival 2017 – Audience Award

Ostali filmovi iz ovog programa

Generalni sponzor

Pokrovitelj nagrada

Sponzori

Medijski partneri

INDUSTRY medijski partneri

Partneri

Prijatelji festivala