Zavodnik

  • Milad Alami
  • Danska, Švedska
  • 2017
  • 100'
  • Charmøren

Esmail je šarmantan mladi Iranac u Kopenhagenu koji vrijeme provodi neumorno obilazeći barove za samce, u očajničkoj potrazi za kakvom usamljenom Dankinjom koja će ga spasiti od deportacije u domovinu. U neprestanoj igri zavođenja Esmail je prisiljen mijenjati svoj identitet, prikazujući se kao uspješni urbani neženja, te polako gubi pojam o tome tko je on zapravo. Uz to se i zaljubi u djevojku koja odmah pročita njegove prave namjere. No tajanstvenog Esmaila uskoro počnu progoniti grijesi prošlosti. Intrigantna psihološka drama s elementima noira. Film je na festivalu u San Sebastiánu osvojio nagradu Fedeora.

podnaslovi: HR, EN

Milad Alami

Rođen u Iranu, odrastao u Švedskoj, živi u Danskoj. Diplomirao je na Danskoj filmskoj školi (Den Danske Filmskole) 2011. Njegovi su kratki filmovi prikazani na brojnim festivalima: Cannes (15 dana autora), New York, Clermont Ferrand i Karlovi Vari. Zavodnik je njegov dugometražni prvijenac.

 

Zavodnik

Režija
Milad Alami
Scenarij
Ingeborg Topsøe, Milad Alami
Glumci
Ardalan Esmaili, Soho Rezanejad, Lars Brygmann, Susan Taslimi, Amalie Lindegård
Direktor fotografije
Sophia Olsson
Montaža
Olivia Neergaard-Holm
Producent
Stinna Lassen, Mimmi Spång, Rebecka Lafrenz, Tomas Eskilsson
Produkcija
Good Company Films, Garagefilm International, Film i Väst, Act3, RedRental, FilmGear
Festivali i nagrade
San Sebastián International Film Festival 2017 – Fedeora Award; Chicago International Film Festival 2017; Warsaw Film Festival 2017

Ostali filmovi iz ovog programa

Generalni sponzor

Pokrovitelj nagrada

Sponzori

Medijski partneri

INDUSTRY medijski partneri

Partneri

Prijatelji festivala